ЗЕНИТ 035 – ПАРТИЗАН

Није мала ствар, дошао нам је Партизан! Лепа идеја Петра Ђорђевића, младог тренера јунирки и кадеткиња женског кошаркашког клуба Паризан кренула је у своју реализацију из Ћуприје. Наиме, у плану је обилазак места одакле су Београд дошле младе играчице и одигравање ревијалних утакмица са тамошњим клубовима. Циљ је популаризација кошарке уопште, нарочито код девојчица школског узраста.

Од пре неколико месеци Ксенија Милојевић, млада Ћупричанка, брани боје нашег најтрофејнијег кошаркашког клуба. Она је средњошколка у Београду и постала је део партизанове породице. О њој и осталим чланицама кадетске екипе тренер Ђорђевић има само речи хвале. У плану су још путовања у Елемир и Кисач, одакле су две девојке.

На другој страни пре две године основани кошаркашки клуб Зенит 035, врло брзо је стекао поклонике. За сада су то млађе категорије, али, у скорој будућности, желимо и сениорске саставе, у обе конкуренције – рекао је Бранко Сајчић, први човек и тренер Зенита 035.

Сајчић има кошаркапшког искуства. Опробао се као играч у Партизану, а у Кошаркашком савезу је регионални тренер млађих женских селекција. Он очекује да уз OKK Ћуприја и Зенит 035 нађе свој пут до чланства и учешћа у кошаркашким лигама Србије. Бранко Сајчић се захвалио локланој самоупрви на разумевању, подршци и помоћи.

Утакмица је била борбена и уздудљива. Са трибина је долазило гласно навијање и песма партизанових навијача, који нису штедели ни дланове ни грла подржавајући лепе потезе и поготке обе екипе. Ксенија Милојевић је играла свих 40 минута за екипу Зенита 035. Борила се лавовски и показала да Партизан није погрешио што је у своје редове довео младу Ћупричанку. Ни остале чланице Зенита нису заостајале. Клуб има добар састав. Потребан је рад и посвећеност.

Девојчице воле кошарку, видело се то на терену. Иако резултат није био у првом плану, мада је предност Партизана била двоцифрена, играло се до последње капи зноја.

На крају, спортски поздрав обе екипе и овације са трибина. Ксенија је била на рукама својих нових другарица из Партизана. Свидело им се у Ћуприји. Обећале су да ће доћи поново.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП