ОДРЖАНА 98. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Једногласном одлуком већника, а након њене верификације на скупштинском заседању, некадашња улица Рада Симоновића, носиће назив “Трг академика Драгослава Михаиловића”. Средином марта, на заседању СО Ћуприја, покренута је и иницијатива за израду спомен обележја писцу на наведеној локацији и отварење легата књижевног стваралаштва академика Драгослава Михаиловића. На 98. седници Општинског већа, усвојен је и предлог одлуке о избору програма и расподели средстава из локалне касе за финансирање, осносно суфинансирање програма удружења, а ове године одобрени су програмо 13 Удружења: Удружење младих Ћуприје, Друштво Рома „Роми са Мораве“, МК „Ајрон бриџ“, Удружење „Јовачки извор“, ГКУД „Железничар“, Удружење пензионера општине Ћуприја, Друштво за очување културе и традиције „Вирине“, Општински одбор СУБНОР, Удружење љубитеља старих возила „Фића 035“, Друштво пчелара „Раваница Немања“, Учитељско друштво општине Ћуприја и Савез одгајивача голубова српских високолетача општине „Морава“.

На заседању је усвојена и Одлука о образовању јединица цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштине за узбуњивање на територији општине Ћуприја. Овом одлуком се уређује формирање, организација, опремање, оспособљавање и функционисање јединица цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на територији Ћуприје.

У наставку седнице, већници су разматрали и једногласно усвојили Нацрте Одлука о одређивању назива улица у Батинцу, Бигреници, вирину, Исакову, Јовцу, Остриковцу, Паљану и Иванковцу Сењу као и Одлуку о одређивању назива новоизграђених улица у граду и називима улица и засеока на територији насељеног места Ћуприја. Седницу је затворило разматрање и давање сагласности на штету насталу уједом паса луталица

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП