ПРЕВЕНТИBНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ

Почела је реализација пројека “Превентивни здравствени прегледи у руралним срединама”, који подржава Европска Унија у сарадњи са Владом Републике Србије, преко ЕУПРО плус програма. Носилац пројекта је Црвени крст Ћуприја у партнерству са локалном самоуправом и Домом здравља Ћуприја.

Циљ пројекта је поновно успостављање и унапређење рада сеоских здравствених амбуланти. Пројекат траје седaм месеци и њиме ће бити обухваћено око 2000 људи, са посебним освртом на кориснике старије од 65 година и особе са инвалидитетом.

Реализација пројекта почела је у Јовцу, где ће у наредних месец дана, понедељком и средом, прегледе вршити лекар опште медицине. Свим грађанима, без обзира да ли су осигураници здравственог система или не, бесплатно ће бити контролисан крвни притисак, ниво гликемије у крви, ЕКГ, уз проверу општег здравственог стања. Медицински тим, који је ангажован на пројекту, у сарадњи са Домом здравља, ће пружати све неопходне прегледе и информације, како би се превенирали озбиљнији здравствени проблеми грађана.

Након Јовца прегледи ће бити реализовани у Мијатовцу од 18.05. до 17.06; у Сењу од 18.06. до 17.07; Паљану од 18.07. до 17.08; у Вирину од 18.08. до 17.09; у Исакову од 18.09. до 17.10. и у Крушару од 18. 10 до 17.11.2023.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП