300 ХИЉАДА ДИНАРА ЗА ПОЧЕТАК СОПСТВЕНОГ БИЗНИСА

Уз помоћ Националне службе за запошљавање и општине Ћуприја 11 младих и предузимљивих Ћупричана одлучило је да своју егзистенцију потражи у сопственом бизнису.

Тај почетак биће им олакшан са 300 хиљада динара појединачних субвенција у пројекту самозапошљавања, који годинама уназад заједно спроводе и финансирају Национална служба за запошљавање и локалне самоуправе. Честитајући предузетницима који су добили средства и наглашавајући да смо ми земља вредних и способних људи Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање је то документовао податком да више од 70 одсто почетника, који свој бизнис покрену уз пројекат самозапошљавања, тај посао настави и даље.

Мартиновић је подвукао и одличну сарадњу Општине Ћуприја и националне службе доказује и константно смањење броја незапослених. У последњих годину дана проценат незапослених у Ћуприји смањен је за 10 процената, а то је, сматра Мартиновић, резултат успешне сарадње. По његовим речима за почетак приватног бизниса преко самозапошљавања постоји велико интересовање па је у овој години више од 7500, углавном, младих људи аплицирало за средства која ће им тај почетак учинити лакшим. Само Поморавски округ, закључио је Мартиновић, наредне године ће имати 131 предузетника више, а то је значајан подстицај укупном привредном развоју региона.

Са директором Националне службе за запошљавање да је интересовање младих за субвенционисана средства за запошљавање из године у годину све веће сложио и Јовица Антић, председник Општине Ћуприја. Истичући уверење да су сви који су потписали уговор изабрали право занимање и да ће наредних година проширити капацитете Антић је као посебно значајно истакао да је углавном реч о производним и дефицитарним занимањима.

У име потписника локалној самоуправи и Националној служби захвалили су се Владимир Бранковић и Милена-Рудолф Антић. Послови машинске обраде метала и козметичких услуга у којима Владимир и Милена већ имају искуства биће олакшани, али и квалитативно подигнути на виши ниво захваљујући субвенцијама.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП