СРЕДЊЕ ШКОЛЕ СПРЕМНЕ ЗА УПИС НОВИХ ЂАКА

Ћупријске средње школе спремно дочекују упис у предстојећу школску 2022/23 а када је реч о слободним местима ситуација се у односу на прошлу годину није битно променила, осим у Техничкој школи, и то на дуалним смеровима. И ове године, Гимназија у Ћуприји, свршеним осмацима понудиће 90 слободних места на општем смеру и 20 на смеру за ученике са посебним способностима за информатику и рачунарство, каже Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

У Медицинској школи је ситуација иста као и прошле године. У два одељења општег смера биће уписано 60 ученика и по 30 на смеровима лабораторијски техничар и физиотерапеутски техничар. Према речима Нешковића, због мањег броја ученика у основним школама, школи, иако је аплицирала за још једно одељење општег смера, то није одобрено.

Иако је последњих година, много урађено на промоцији дуалних смерова у Техничкој школи и даље су најатрактивнији смерови у области саобраћаја. Ове године, ученицима су понуђена два смера, смер техничар друмског саобраћаја и техничар унутрашњег транспорта који преименован у техничара за логистику, док је стандардни профил возач моторних возила. У подручију машинство и обрада метала остао је смер заваривач индустријски механичар и у оквиру обраде дрвета, оператор за обраду намештаја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП