АЕРОМИТИНГ “OPEN FLY IN” ОДУШЕВИО СВЕ ПОСЕТИОЦЕ

У Ћуприји је одржан аеромитинг “OPEN FLY IN”, у организацији Аеро-клуба Ћуприја.

Неколико стотина посетилаца, погледа упртих у парче небa изнад Добричева, пратило је готово два сата плес летилица у ваздуху и летачке бравуре пилота на, другом по реду, отвореном летачком дану “OPEN FLY IN 2019”. Овогодишњи аеромитинг био је ревијалног карактера, а своје умеће у управљању ултралаким летилицама приказало је више од 20 пилота из Војводине, Трстеника, Прокупља, Блаца, Крушевца, Смедерева, Војке и Земун Поља.

“Идеја отвореног дана и аеромитинга је упознавање шире јавности са спортским ваздухопловством, а за нас заљубљeнике у висине прилика да прикажемо сву атрактивност и лепоту коју са собом носи летачки позив”, рекао је Горан Стојковић, председник Аероклуба Ћуприја.

Поред пилота, запажено место и ове године имали су и авиомоделари. И једне и друге спаја заједничка љубав према летилицама.

Посетиоци, нарочито они најмлађи, били су у прилици да разгледају више од 30 различитих типова авиона, спортских и ултралаких летилица, а посебна атракција био је хеликоптер америчке производње, марке “Робинсон” и жирокоптер, по први пут на аеродрому у Добричеву.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП