ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У ПЛИВАЊУ НА 2,5 И 5 КМ

На базенима “Славија”, први пут у Ћуприји, одржано је отворено првенство Централне Србије у пливању на 2500 и 5000 метара.

“Ћуприја је данас исписала историју пливања на региону Централне Србије, јер је по први пут на овим просторима организовано регионално првенство у пливању на 2,5 и 5 километара, на коме је наступило 11 најбољих пливача Србије у старосним категоријама од 2002. до 2005. годишта”, изјавио је Никола Данев, председник Пливачког савеза Централне Србије.

Немања Филиповић, такмичар Пливачког клуба “Црница” из Параћина, освојио је златну медаљу у трци на 2 500 метара, док је у категорији 2004/2005. годиште прво место освојио Лука Јанковић, такмичар ПК “Напредак” из Крушевца.

Најбољи у обе старосне категорије, у изузетно захтевној трци на 5 000 метара, били су пливачи лесковачке “Дубочице”, Никола Миленовић и Милош Миленковић.

Према речима Николе Данева, Ћуприја се показала као изузетан домаћин такмичења, а услови које нуди базен на Славији задовољавају све критеријуме за одржавање оваквих пливачких надметања, те се нада да ће Ћуприја бити домаћин и следеће године.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП