АЛЕКСА ТОМИЋ: МЛАДОСТ НА АТЛЕТСКОЈ СТАЗИ

Жртвовање и одрицање у основи је сваког успешног спортисте. Ни један успех не долази преко ноћи, ни у спорту а ни у животу, започиње своју причу атлетичар Алекса Томић. Са непуних 18 година, млада нада ћупријске атлетске школе добро је познат у атлетским круговима наше земље, као државни а од недавно и као балкански јунорски шампион на 1500 метара. Своје почетке, развој и успехе у атлетици везује за тренера Драгана Здравковића, легенду домаће и европске атлетике који га је запазио и у атлетику увео након једне уличне трке.

Атлетиком се бавим 8 година. На самом почетку све је било на рекреативној бази али су редовни тренинзи довели до све бољих резултата па атлетика је у мом животу заузела водеће место. Атлетика је посебан спорт, јер овде све зависи од тебе и од твог рада. За успех је важно да имаш мотивацију, а за мене је то напредовање да идем даље и остварим што боље резултате, каже Алекса.

На недавно одржаној Балканијади Алекса Томић нашао се на победничком постољу у трци на 1500 метара да би само дан касније освојио и бронзу на 800 метара. Алекса је један од двоје репрезентативаца који су се са овогодишње Балканијаде вратили са освојене две медаље. Улазница за репрезентацију Србије били су његови досадашњи резултати: титула двоструког државног јуниорског првака на 1500 и 800 метара, и прво место у трци на 800 метара на Првенству Србије за сениоре.

Сматрам да ми тренутно ове средњепругашке дисциплине највише одговарају. Битно је испробавати, јер се деонице које вам леже мењају кроз године и одрастање. Природно сам бржи, мало мање издржљив, али то се све надокнађује тренингом, поготово та издржљивост, док ми брзина олакшава да у финишу будем мало бољи од конкуренције. У последњих годину дана доста сам сазрео, и ментално и физички. Схватио сам шта желим од атлетике и колико све ово што радим има важну улогу у мом животу, додаје Алекса.

Бенефит ћупријских атлетичара је што о њиховом развоју брине један од најбољих средњепругаша Европе а данас атлетских тренера Србије, Драган Здравковић. Његово искуство од немерљиве је важности за тренажни процес ћупријских атлетичара и остварене резултате. Колико овог викенда Алексу очекује још једно велико такмичење, Куп Европе на Кипру где ће у трци на 800 метара покушати да оствари што бољи резултати и истрчи норму за светско и европско првенство. Каже да не жали за пропуштеним слободним временом и забавом са друговима из генерације. За то ће бити времена.
” Битно ми је да имам неки циљ на коме радим сваког дана, и да се не пробудим ујутру и не размишљам ниочему, имам неки циљ и то ме држи а када се виде резултати рада то ми даје још већу мотивацију да никад не одустајем, закључује Алекса Томић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП