АЛЕКСА ТОМИЋ: МЛАДОСТ НА АТЛЕТСКОЈ СТАЗИ

Жртвовање и одрицање у основи је сваког успешног спортисте. Ни један успех не долази преко ноћи, ни у спорту а ни у животу, започиње своју причу атлетичар Алекса Томић. Са непуних 18 година, млада нада ћупријске атлетске школе добро је познат у атлетским круговима наше земље, као државни а од недавно и као балкански јунорски шампион на 1500 метара. Своје почетке, развој и успехе у атлетици везује за тренера Драгана Здравковића, легенду домаће и европске атлетике који га је запазио и у атлетику увео након једне уличне трке.

Атлетиком се бавим 8 година. На самом почетку све је било на рекреативној бази али су редовни тренинзи довели до све бољих резултата па атлетика је у мом животу заузела водеће место. Атлетика је посебан спорт, јер овде све зависи од тебе и од твог рада. За успех је важно да имаш мотивацију, а за мене је то напредовање да идем даље и остварим што боље резултате, каже Алекса.

На недавно одржаној Балканијади Алекса Томић нашао се на победничком постољу у трци на 1500 метара да би само дан касније освојио и бронзу на 800 метара. Алекса је један од двоје репрезентативаца који су се са овогодишње Балканијаде вратили са освојене две медаље. Улазница за репрезентацију Србије били су његови досадашњи резултати: титула двоструког државног јуниорског првака на 1500 и 800 метара, и прво место у трци на 800 метара на Првенству Србије за сениоре.

Сматрам да ми тренутно ове средњепругашке дисциплине највише одговарају. Битно је испробавати, јер се деонице које вам леже мењају кроз године и одрастање. Природно сам бржи, мало мање издржљив, али то се све надокнађује тренингом, поготово та издржљивост, док ми брзина олакшава да у финишу будем мало бољи од конкуренције. У последњих годину дана доста сам сазрео, и ментално и физички. Схватио сам шта желим од атлетике и колико све ово што радим има важну улогу у мом животу, додаје Алекса.

Бенефит ћупријских атлетичара је што о њиховом развоју брине један од најбољих средњепругаша Европе а данас атлетских тренера Србије, Драган Здравковић. Његово искуство од немерљиве је важности за тренажни процес ћупријских атлетичара и остварене резултате. Колико овог викенда Алексу очекује још једно велико такмичење, Куп Европе на Кипру где ће у трци на 800 метара покушати да оствари што бољи резултати и истрчи норму за светско и европско првенство. Каже да не жали за пропуштеним слободним временом и забавом са друговима из генерације. За то ће бити времена.
” Битно ми је да имам неки циљ на коме радим сваког дана, и да се не пробудим ујутру и не размишљам ниочему, имам неки циљ и то ме држи а када се виде резултати рада то ми даје још већу мотивацију да никад не одустајем, закључује Алекса Томић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.