АПЕЛ РОДИТЕЉИМА ДА ДОВЕДУ ДЕЦУ НА ММР ВАКЦИНАЦИЈУ

Због великог броја деце невакцинисане ММР вакцином до краја јануара 2023. године обавиће се допунска имунизација невакцинисане и непотпуно вакцинисане деце, у Служби за здравствену заштиту деце и омладине Дома здравља Ћуприја.

Лекари позивају на вакцинацију ММР вакцином која штити од малих богиња, рубеола и заушака. Када је реч о обухвату вакцинисане деце ММР вакцином у Србији, он је најнижа у последњих двадесетак година – рекла је др Виолета Тодоровић, специјалиста педијатрије у Дому здравља Ћуприја. Она је нагласила да је према подацима Института за јавно здравље Србије др “Милан Јовановић Батут” и ЗЗЈЗ “Поморавље” Ћуприја, обухват у прошлој години је био 71 одсто када је реч о узрасту деце до две године, док је код деце предшколског узраста тај обухват око 85 одсто. Да би деца била заштићена тај проценат мора бити преко 95 одсто – рекла је др Тодоровић.

Невакцинисана деца већ су позивана у децембру али је одзив био слаб, па из Службе за здравствену заштиту деце и омладине Дома здравља Ћуприја обавештавају родитеље деце рођене 2014. и 2015. године, која пред упис у први разред основне школе нису примила другу дозу ММР вакцине, да се одазову позиву и доведу децу на вакцинацију.

Служба за здравствену заштиту деце и омладине Дома здравља обавештава родитеље деце од 2016. до 2021. годишта, која нису примила прву дозу ММР вакцине да се одазову позиву и доведу децу на вакцинуацију.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП