ЋУПРИЈСКИ ПЛАНИНАРИ СПРЕМНИ ЗА НОВЕ ПЛАНИНАРСКЕ АКЦИЈЕ У 2023. ГОДИНИ

Планинарење је једна од кључних активности у којој се човек спаја са природом и идеално је за стицање кондиције. Овакав вид активности привлачи све већи број људи, чему у прилог говори и све већи број заљубљеника у планинарење регистрованих у оквиру ПД “Зуброва” из Ћуприје. Нову календарску годину чланови друштва дочекују са великим плановима, богатим програмом акција и што је још важније, активним промотивним активностима у циљу промоције планинарења.
Прва овогодишња акција заказана је за 22. јануар, успоном на Жежељ, а организатор је ПД Зуброва.

Током ове године, планинари ће бити у прилици да пешаче пут врхова Суве планине, Ртња, Трема, Столова, Шар планине, Јастерпца, старе планине а неће изостати ни традиционално учешће у планинарским акцијама попут, Пролећног дана планинара, Нарцису у походе на Столовима, док ће планинарску сезону завршити на Међународном дану планина на Јешевцу.

Планинарско друштво “Зуброва” члан је планинарског Савеза Србије а добар део акција прати план рада матичне организације. Једна од атрактивнијих планинарску акција која се организије једном годишње је “Дан пешачења”, која се организује крајем септембра, а којој се могу прикључити сви грађани општине Ћуприја, без обзира на старосну доб.

У протеклој години,планинарско друштво “Зуборова” је посетило неке од најлепших планина у нашој земљи, као што су Ртањ, Тупижница, Јастребац, Сува планина и још многе друге. Друштво је успешно реализовало и прву инострану акцију на планини Маглић у Босни и Херцеговини. Како су успели да у оквиру друштва добију и два нова маркиранта планинарских стаза и путева, ове године већ почетном априла очекује их прво маркирање стаза на Кучају.

Члан друштва се постаје добијањем планинарске књижице и уплатом годишње чланарине. Учлањењем у друштво стичете право да учествујете у планинарским акцијама, било ког планинарског друштва или клуба.Уколико сте љубитељ здравог живота и природе, “Зуброва” вас зове у своје редове!

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП