АТЛЕТСКИ СТАДИОН СПРЕМАН ЗА ТАКМИЧЕЊА

Можемо слободно рећи да је градски стадион спреман да прими прве такмичаре, било да се ради о атлетици или фудбалу – рекао је општински већник за спорт, културу и туризам Владимир Васиљевић.

Према његовим речима, када је у питању прва фаза радова остале су ситнице које се тичу сређивања борилишта за бацачке дисциплине и скок у даљ.

Већ смо имали један покушај отварања стадиона који су осујетили временски услови, а сада је то немогуће због епидемиолошке ситуације. Надам се да ћемо успети да у августу приредимо свечано отварање које ће употпунити прави атлетски митинг.

Већник Васиљевић објаснио је да је расписана јавна набавка за пројекат реконструкције главног и споредног улаза на стадион, изградње западне трибине и уређења околине стадиона. Тиме ће Омладински атлетски клуб “Морава” и ФК “Морава 1918” добити репрезентативне објекте на коришћење.

То је оно што ће се радити на атлетском стадиону до краја године. С друге стране, помно ћемо пратити епидемиолошку и уједно финансијску ситуацију у земљи од које директно зависи почетак изградње атлетске дворане, и с тим у вези смо у сталном контакту са Атлетским савезом Србије.

Како ће поред атлетичара стадион за тренинге и утакмице користити фудбалери ћупријске “Мораве”, локална самоуправа ће набавити нове монтажно-демонтажне голове и мобилне кућице за резервне играче и делегате. Треба рећи и то да је са постављањем система за аутоматско наводњавање решен вишегодишњи проблем прскања траве и нагомилавања воде на терену – истиче Васиљевић.

Стадион ће бити доступан и атлетским друштвима ван Ћуприје за одвијање тренажног процеса и одржавање такмичења, али и свим нашим грађанима који овде желе да се рекреативно баве физичком активношћу. Подсетићу да је Ћуприја у програму одржавања Европског атлетског првенства у дворани 2022. године, али да ли ће се то првенство на крају и одржати остаје да видимо.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП