БЕЗ ШИРЕЊА ПАНИКЕ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

Откада је из Министарства здравља потврђен први случај зараженог коронавирусом, у многим медијима и на друштвеним мрежама данима колају бројне дезинформације о симптомима заразе, мерама заштите, броју оболелих и броју оних који су због сумње на присуство коронавируса у организму под лекарским надзором.

Будући да уношење панике и објављивање неистина путем средстава масовне комуникације нимало не помажу сузбијању ширења заразе, већ само уносе непотребан немир међу грађане, надлежни још једном наглашавају важност пажљивог бирања извора информација и одговорног понашања што се тиче примене мера заштите.

Министарство здравља и Институт за јавно здравље “Милан Јовановић Батут” једине су службе које располажу провереним, тачним и истинитим информацијама, те стога треба веровати искључиво објавама на њиховим интернет страницама, и извештавању медија који се позивају на званичне објаве државних институција.

На сајту Министарства здравља постоји посебан сегмент под називом COVID-19, у коме се редовно објављују подаци о броју тестираних и заражених особа у нашој земљи, савети о превенцији и бројеви телефона за сва питања у вези са коронавирусом 064/8945-235 и 011/2684-566.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП