ЗАБРАНА ЈАВНИХ ОКУПЉАЊА ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

Због опасности од ширења коронавируса на снагу је ступила одлука о забрани свих јавних скупова са више од 100 људи у затвореном простору, саопштио је јавности председник Србије Александар Вучић након састанка са државним врхом и медицинским стручњацима у згради председништва на Андрићевом венцу у Београду.

Након консултација са експертима из области епидемиологије ангажованим у борби против коронавируса, председник је рекао да нема места паници, али да је у циљу превенције епидемије мера забране јавних скупова у затвореном логичан корак. Поред тога, спроводиће се појачана контрола на већим граничним прелазима, док ће неки мањи бити затворени.

Вучић је замолио држављане Србије који раде у иностранству да откажу долазак пред ускршње празнике, односно да то путовање одложе за неки погоднији тренутак. Он је такође апеловао на организаторе свадби, крштења и других великих славља да се држе наведених препорука. Када је реч о настави у школама и на факултетима, процењено је да за сада нема потребе за обуставом.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП