ЋУПРИЈА У НАЦИОНАЛНОМ РЕГИСТРУ ИНВЕСТИЦИОНИХ МАПА

Општина Ћуприја била је домаћин састанка представника локалне самоуправе са делегацијом Републичког геодетског завода и Шведске управе за картографију, катастар и упис земљишта, чија је централна тема била реализација пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”, путем формирања Националног регистра инвестиционих мапа.

Овај пројекат финансиран је од стране Међународне развојне агенције Шведске са више од два милиона евра и биће спороведен у 11 изабраних локалних самоуправа, међу којима је и општина Ћуприја.

Како је истакнуто на састанку, Национални регистар инвестиционих мапа формира се са циљем да унапреди пословну климу у Србији, али се израђује и ради доприноса приликом остваривања циљева одрживог развоја. Прикупљањем браунфилд, гринфилд, грејфилд и осталих локација, овај регистар ће имати значајан утицај и на обнову постојећих индустријских капацитета у Републици Србији.

Једанаест пилот јединица локалне самоуправе обухваћених пројектом за његову имплементацију имаће подршку Републичког геодетског завода при успостављању Националног регистра инвестиционих мапа.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП