ЋУПРИЈА У НАЦИОНАЛНОМ РЕГИСТРУ ИНВЕСТИЦИОНИХ МАПА

Општина Ћуприја била је домаћин састанка представника локалне самоуправе са делегацијом Републичког геодетског завода и Шведске управе за картографију, катастар и упис земљишта, чија је централна тема била реализација пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”, путем формирања Националног регистра инвестиционих мапа.

Овај пројекат финансиран је од стране Међународне развојне агенције Шведске са више од два милиона евра и биће спороведен у 11 изабраних локалних самоуправа, међу којима је и општина Ћуприја.

Како је истакнуто на састанку, Национални регистар инвестиционих мапа формира се са циљем да унапреди пословну климу у Србији, али се израђује и ради доприноса приликом остваривања циљева одрживог развоја. Прикупљањем браунфилд, гринфилд, грејфилд и осталих локација, овај регистар ће имати значајан утицај и на обнову постојећих индустријских капацитета у Републици Србији.

Једанаест пилот јединица локалне самоуправе обухваћених пројектом за његову имплементацију имаће подршку Републичког геодетског завода при успостављању Националног регистра инвестиционих мапа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.