ЋУПРИЈА МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈИМ САМОУПРАВАМА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Мрежа за повољно пословно окружење у југоисточној Европи уручила је у Будви представницима 17 градова и општина из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе сертификате да су “по мери привреде”, саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД). Међу овогодишњим добитницима сертификата је и општина Ћуприја, која је тако званично постала тек једна од 10 локалних самоуправа у Србији „са повољним пословним окружењем“. У име општине Ћуприја, на међународној Конференцији о економији, сертификат БФЦ СЕЕ у Будви примио је мр Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја.

Овај сертификат практично помаже инвеститорима у идентификовању општина и градова који нуде најбоље услове за улагање и имају највећи потенцијал за развој, односно, како стоји у саопштењу НАЛЕД, да инвеститори „могу да рачунају на услуге по највишим међународним стандардима“ у локалним управама које поседују БФЦ СЕЕ сертификат.

Ћуприји и Пожаревцу, као самоуправама које су најбоље за инвестирање, како је истакао председник Ерић, сертификате је на данашњој Конференцији о економији у Будви доделио премијер Црне Горе Душко Марковић, а један од првих који је Ерићу и осталим представницима сертификованих локалних самоуправа лично честитао био је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

До сада су само 54 локалне самоуправе са простора пет држава југоисточне Европе добиле сертификат да су “по мери привреде”, а још 33 су у поступку сертификације.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП