ЋУПРИЈА ВИШЕ НИЈЕ ЖАРИШТЕ КОРОНАВИРУСА, ИЗЛЕЧЕНО ЊИХ 90

Ћуприја више није жариште коронавируса. У нашој општини забележено је значајно смањење броја оболелих и повећање броја излечених. Тренутно су 133 особе заражене и оне се налазе у нашој болници, у Београду на сајму или у Врњачкој Бањи. Добијамо информације да је њихова клиничка слика много лакша него што је то било на почетку пандемије. С друге стране, до сада је излечено више од 90 Ћупричана, и зато је реално очекивати да већ почетком наредне недеље број оболелих буде испод 100 – изјавио је за Телевизију Поморавље Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја и командант локалног Штаба за ванредне ситуације.

Уз опаску да је приметан лагани пораст заражених у Деспотовцу и Свилајнцу, Ерић оцењује да је пандемија у силазној путањи и да се назире њен скори крај.
“Ипак, борба још није завршена. Због тога апелујем на суграђане да поштују мере Владе Републике Србије и општинског Штаба за ванредне ситуације, како не би накнадно искрсли непредвиђени проблеми.”

Председник општине Ћуприја објаснио је да су подаци који се објављују на републичком сајту COVID-19 тачни, али да се односе на укупан број оболелих од кога треба одузети број излечених и преминулих, како би се добила информација о томе колико заражених коронавирусом има у том тренутку.

“Резултати јесу позитивни али нема опуштања. Од својих суграђана тражим максимални опрез, озбиљност и поштовање свих мера заштите на улици и у затвореном простору. Само тако се можемо надати да за две недеље имамо још бољу слику него данас и да остваримо коначну победу над коронавирусом.”

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП