ПОСЕТИТЕ ЋУПРИЈСКИ МУЗЕЈ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Од изрицања мера социјалне дистанце и њиховог затварања за посетиоце, многи светски музеји и галерије окренули су се интернет платформама и друштвеним мрежама. Један од њих је и музеј “Хореум Марги-Равно”, који већ пуних месец дана своје садржаје презентује на фејсбуку и инстаграму.

“У овим данима друштвене мреже су једини начин да комуницирамо са нашом публиком, па нас заиста радује чињеница да Фејсбук и Инстаграм страница ћупријског музеја бележе значајан пораст броја пратилаца. Након серијала о оснивачу музеја Игору Парфјонову кренули смо са презентовањем изложби из циклуса “Великани српске уметничке сцене 20. века”, међу којима је прва у низу била изложба Миће Поповића из 2015. године”, објашњава Новак Новаковић, директор музеја “Хорем Марги-Равно”.

На друштвеним мрежама такође су изложене фотографије предмета из археолошке, праисторијске и античке збирке музеја, а на ред ће доћи средњовековна, етнолошка, историјска и уметничка збирка. Половину јуна резервисали смо за објаве о историјату Ћуприје, за које мислимо да би могле бити занимљиве нашим суграђанима, а за крај јуна смо припремили серијал о Видовдану – каже директор Новаковић.

“Не мислим да ће ванредно стање трајати толико дуго, већ нам је замисао да ово надаље постане наш нови вид комуникације са конзументима културних садржаја. Приводи се крају и дигитализација музејских публикација, и оне ће бити представљене на нашем сајту који је активан од децембра прошле године.”

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП