ЋУПРИЈИ 20 МИЛИОНА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ САЛЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Председник општине Ћуприја Јовица Антић, присуствовао је на састанку са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком културе Мајом Гојковић, на коме је било речи о реализацији пројеката подржаних на конкурсу “Градови у фокусу 2023”.
У оквиру конкурса “Градови у фокусу” Министарства културе Републике Србије, пројекат општине Ћуприја, оцењен је најбољим међу 33 подржана пројекта по овогодишњем конкурсу. Реализацију пројекта “ 70 година музике и културе у Ћуприји” којим ће бити извршена комплетна адаптација концертне дворане ОМШ “Душан Сковран”, министарство је подржало са 20 милиона динара. Радови ће обухватити темељну реконструкцију сале, замену седишта, постављање нове климатизације и вентилације, као и струјних инсталација.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић нагласила је овом приликом да су градови и општине показали велику заинтересованост и ове године да уз подршку Министарства раде на обнови инфраструктуре у култури и позвала их да у што краћем року крену у реализацију подржаних пројеката.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП