ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2023.

Видовданске свечаности представљају једну од најзначајнијих манифестација које се организују на територији општине Ћуприје. Традиционално, и ове године биће уприличен пригодан колажни програм, који ће се одвијати на неколико локација, у порти манастира Раваница, галерији музеја, библиотеци и сали ОМШ “Душан Сковран”.
Овогодишња манифестације почеће у суботу 24. јуна и трајаће до четвртка 29. јуна.
Програм обележавања почеће Смотром фолклорних ансамбала “Заиграјмо Видовданско коло” која ће у суботу 24. јуна почети у 19 часова у Сењу. Ликовне радионице за децу, калиграфија, ликовна колонија као и драмски приказ “Србија у време Кнеза Лазара”, Туристичка организација уприличиће у сарадњи са ПУ “Дечја радост” а у вечерњем термину од 20 сати, у сали ОМШ”Душан Сковран” биће изведена представа “Оливера, честитост без игде ичега.

“Копија фресака из Збирке Завичајног музеја Јагодина” назив је изложбене поставке која ће бити изложена у галерији ћупријског музеја “Хореум Марги Равно”, у понедељак, 26. јуна од 19 часова. Свечана Видовданска академија узаказана је за 27. јун у 19 сати у порти манастира Раваница, након чега ће бити уприличен концерт Данице Крстић.

На Видовдан, 28. јуна у порти манастира биће уприличен целодневни програм у коме ће и ове године бити организоване витешке игре СВИБОР-а, а од 18 сати најбољим ученицима основних и средњих школа биће додељене награде и признања. Свечаност ће бити затворена у четвртак 29. јуна трибином “Српски национални завет-основа српског идентитета” која ће од 19 сати бити одржана у Народној библиотеци “Душан Матић”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП