ЋУПРИЈСКА ПИЈАЦА ОСТАЈЕ ЗАТВОРЕНА – ОТВАРАЈУ СЕ ПОЈЕДИНЕ ПРОДАВНИЦЕ И УСЛУГЕ

Ћупријски Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници разматрао је одлуке Владе Србије које се тичу ублажавања одређених рестриктивних мера током ванредног стања, и овом приликом донео закључке којима су неке од тих мера прилагођене епидемиолошкој ситуацији у општини Ћуприја.

Од 21. априла ће рад поново бити дозвољен вулканизерима и аутомеханичарима, обућарским и кројачким радњама, радњама за хемијско чишћење, школама за обуку возача, као и објектима из области трговине на мало попут књижара, бутика, трговина аутомобилима, моторима и бициклима, радњама са техничком робом и грађевинским материјалом (гвожђаре, боје и лакови и сл.). Пуним капацитетом поново ће почети да се ради и у области грађевинарства, односно нискоградњи и високоградњи.

Послодавци су дужни да обавежу запослене да у продајне објекте дозвољавају улазак само потрошачима који носе заштитне маске. У затвореном простору истовремено смеју боравити два купца, а размак између њих мора бити најмање 2 метра. Уколико је објекат површине до 4 метра квадратна, у објекту поред продавца не може бити више од једног лица.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Имајући у виду да је Ћуприја једно од већих жаришта заразе коронавирусом у Поморавском округу и у Србији, да и даље има велики број новозаражених, као и да се не може применити одлука Владе у погледу обавезног растојања између лица на јавној површини, зелена пијаца у Ћуприји неће бити отворена за грађане до стицања услова за рад уз примену свих прописаних мера.

Такође, сагласно одлуци Владе Србије, а у циљу спречавања ширења коронавируса, на територији општине Ћуприја рад до даљег није дозвољен фризерским салонима, салонима за негу лепоте, теретанама и фитнес центрима, те угоститељским објектима (осим за доставу хране).

Штаб за ванредне ситуације свим грађанима општине Ћуприја препоручује да у циљу превенције приликом изласка из својих домова обавезно носе маску или другу заштиту за лице, и да обавезно поштују међусобно одстојање од 2 метра.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП