ЋУПРИЈСКИ ГОЛУБАРИ

Ћупријски голубари организовани су у четири клуба. Три обитавају на градском подручју, док је четврти сатциониран у Мијатовцу. Сви они чине Општинску заједницу голубара којом председава Мирослав Живковић. Најстарији клуб голубова високолетача је Ћуприја 47, затим следи Ћуприја 427, Ћуприја 537 и Мијатовац 900. То је укупно око 140 људи који се активно баве голубарством на територји општине Ћуприја.

Једном годишње они се окупљају на скупштини када сумирају резултате и деле признања најуспешнијима. Према речима Мирослава Живковића протекла година је била веома успешна за ћупријеке голубаре. Остварене су две златне алке и више пехара и медаља на такмичењима широм Србије.

This slideshow requires JavaScript.

Ћуприја је једини град у Србији који има зграду у коју су смештени сви голубарски клубови. То доприноси њиховој бољој сарадњи али и ривалству. Велику заслугу у опремање овог објекта има локална самоуправа – рекао је Мирослав Живковић. Према његовим речима општина је и даривала пехаре најуспешнијим такмичарима.

Голубарство је леп спорт, атрактиван, динамичан, али и скуп. То је пре свега љубав према птицама које лете високо ка сунцу, шаљући поруку мира и љубави свим људима добре воље – поручили су ћупријски голубари.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП