ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ, ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ

Под слоганом “ Чувам своје зубе, поносим се осмехом” у Србији се обележава Недеља здравља уста и зуба. Циљ сви активности које се спроводе током Недеље здравља уста и зуба је информисање и стицање знања о значају и начинима очувања оралног здравља, нарочито код деце.

Редовни систематски прегледи и посета стоматологу су оно на чему се инсистира али не треба занемарити и едукацију коју кроз занимљиве радионице и предавања током читаве године спроводе представници стоматолошке службе ћупријског Дома здравља у свим вртићима и образовним установама у граду и селима. Стоматолошка служба Дома здравља  угостила је малишане ћупријских вртића, који су овом приликом обишли дечју зубну амбуланту и учествовали у креативној радионици, где су на цртеже пренели своја схватања о томе колико је важно и на који начин они брину о здрављу својих зуба.

У промотивним активностима током Недеље здравља уста и зуба, поред стоматолошке службе активно учествују школски и предшколски диспанзер. ЗЗЈЗ Поморавље и Црвени крст Ћуприја.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП