МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ БИБЛИОТЕЦИ ДОДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА ДВА ПРОЈЕКТА

На конкурсу за 2023. годину, Министарство културе одобрило је Народној библиотеци “Душан Матић” средства за реализацију два пројекта. На јавном јавном Конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката у области књижевности – манифестације и награде у 2023. години, библиотеци су одобрена средства за “42. Матићеве дане”, а средства добијена од ресорног министарства, биће биће намењена за награду овогодишњем добитнику престижне награде „Матићев шал”.
У области дигитализације културног наслеђа, одобрена су средства за пројекат под називом “Библиотека у дигиталном свету”, и треба напоменути да овакав систем, за сада, има само 10 библиотека у Србији. Након реализације пројекта„Библиотека у дигиталном свету” библиотека ће добити савремен систем који омогућава корисницима да на екрану, помоћу userfriendly интерфејса, претражују грађу библиотеке и, такође, да прегледају дигиталну грађу библиотеке “Душан Матић”.

Градска библиотека до сада је у више наврата добијала финансијску подршку ресорног министарства за своје пројекте, попут “Матићевих дана”, „Унапређење рада Библиотеке у инвентарисању”, „Вечито млади” и других, захваљујући чему је значајно унапредила услове за рад на различитим културним активностима.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП