ДА ОМАСОВИМО ШАХ У ЋУПРИЈИ!

У организацији Шах клуба “Раднички” из Ћуприје, на платоу испред Дома војске одржан је први Летњи турнир у шаху “Велибор Тодоровић- чика Тоша”. На турниру је у 4 кола играло 8 играча, по темпу игре 10 минута по играчу, а сви мечеви одиграни су у спортској и правој шаховској атмосфери.

Убедљиву победу са стопроцентним учинком остварио је Андрија Ћирић, друго место са поеном мање од првопласираног, припало је Ивану Ђурђевићу а треће Марку Младеноввићу.

На турниру су правду делиле међународне шаховске судије Наташа Савић из Србије и Доминик Дервиеукс из Француске који су поред директора турнира и председника шах клуба “Раднички” Зорана Ђурђевића, били иницијатори идеје, да се на овај начин направи “потез више” ка промоцији и омасовљењу шаха у Ћуприји.
Шах клуб “Раднички” из Ћуприје основан је почетком децембра давне 1948. године и један је од најстаријих у Поморављу. На листи чланова клуба, током деценија постојања, уписана је читава плејада изузетних пријатеља, љубитеља шаха и одличних шахиста, али и светске шаховске величине, попут Михаила Иванова, руског велемајстора који већ неколико година живи у Ћуприји. Клуб тренутно броји 57 чланова, који се такмиче у мушкој и женској конкуренцији. Мушка екипа игра трећи ранг, док жене играју у другом рангу у Србији.

Наш циљ је да пружимо подршку младим играчима и дамо им простора за напредовање, а да истовремено ,популаризујемо и заинтересујемо што више деце код које ћемо развити љубав према овој древној игри. То је и разлог, зашто смо одлучили да ово лето, буде лето за шах, и да што већем броју људи покажемо све чари игре за дрвеном шаховском таблом, истакао је Зоран Ђуређевић, председник клуба и још једном позвао све Ћупричане да им се придруже сваке вечери, од 19 до 22 сата, на платоу испред Дома Војске и повуку “први потез”.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП