РЕКОНСТРУКЦИЈА О ТРОШКУ ИЗВОЂАЧА РАДОВА

Отпочели су радови на санацији калдрмисаног дела Карађорђеве улице, па ће се тако у наредних двадесетак дана, саобраћај одвијати неизменично у једној траци, уз поштовање сигнализације на местима где су радови у току. Радове на препакивању коцки и нивелисању калдрмисаног коловоза, о свом трошку, изводе екипе предузећа “Путотехна” из Параћина, извођача радова, у гарантном року, изјавио је Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014.”

 Појава улегнућа на коловозу није изненађујућа, јер је настала због очекиваног природног слегања тла и материјала. Како је пре постављања коцки, читавом дужином саобраћајнице урађена нова водоводна мрежа, већег промера са ископима рова и до 2 метра, било је очекивано да дође до слегања тла, па су се тако и појавила улегнућа и неравнине на саобраћајници. Из тог разлога, након првобитног постављања калдрме није урађено фуговање коцке додатним материјалима, већ ће фуговање спојница бити завршено одмах по санацији коловоза, у оквиру предметних радова, додао је директор Ристић.

Оптимални рок за завршетак радова је 20 дана, а саобраћај ће се у овом делу Карађорђеве улице одвијати успорено, због повременог затварања траке у којој се буде радило, истиче Ристић и додаје да ће уложити напоре да се саобраћај одвија без већих проблема и да радови буду завршени у предвиђеном року.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП