ПОТПИСАН УГОВОР ВРЕДАН 5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ОПШТИНСКОГ ПУТА ОД ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ ДО РЕСАВИЦЕ СЕЛА

Председник Општине Ћуприја Јовица Антић данас је у Београду, испред Општине Ћуприја, потписао уговор са Кабинетом министра за равномерни регионални развој за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за реконструкцију општинског пута од Индустријске зоне „Добричево“ до Ресавице-село. Тако ће по уговору о суфинансирању израде овог развојног документа, у који је као корисник укључена и општина Деспотовац, Ћуприја од Републике Србије добити 5.054.400 динара, односно 80 одсто од укупне вредности пројекта.

Изузетно је важно што је Општина Ћуприја добила средства из овогодишњег Програма подстицања регионалног раста, подвлаче у ћупријској локалној самоуправи, јер се овим заправо ушло у пројекат реконструкције пута који води кроз Иванковац-Паљане, Бигреницу, Кованицу, и даље кроз деспотовачка села Језеро и Поповњак.

Додајмо да су, кроз Програм подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2023. години, за суфинансирање израде развојних докумената издвојена средства од 85.100.000 динара, а да је пројекат чији је Општина Ћуприја носилац тек један од 26 колико их је одобрено на овогодишњем јавном позиву, који је 28. априла расписао Кабинет министра без портфеља задуженог за равномерни регионални развој.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП