ДАН ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ ОБЕЛЕЖЕН У ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”

У ОШ “Вук Караџић” обележен је 5. март, Дан енергетске ефикасности. Ученицима и наставницима демонстрирана је друштвена игра “Играмо за енергију”. Ова школа је на листи Министарства рударства и енергетике за доделу средстава за побољшање енергетске ефикасности.

Према речима Жељка Џелатовића, који је у општини Ћуприја задужен за послове управљања пројектима и унапређење енергетске ефикасности, општина Ћуприја и ОШ “Вук Караџић” раде на популаризацији значаја енергетске ефикасности.

“Школа је пласирана на високо девето место од укупно 45 пријављених пројеката, и очекује се да до краја месеца буде донета одлука о додели средстава из буџетског фонда министарства за унапређење енергетске ефикасности. Већ почетком наредног месеца требало би очекивати потписивање уговора, а радови на побољшању енергетске ефикасности ОШ “Вук Караџић”, према речима Џелатовића, биће завршени до краја године.

Своју енергетску ефикасност побољшала је Гимназија, а при крају су радови на фасади Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран”.

“На часовима техничког образовања деца уче о предностима енергетске ефикасности и уштеди енергије у домаћинствима и јавним установама”, рекао је наставник Дарко Петровић. Ученици седмог разреда потрудили су се да пригодним паноима и једним видео радом дају свој допринос популаризацији уштеде енергије и њеном значају.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП