ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ВМШ У ЋУПРИЈИ

Академија васпитачко-медицинских струковних студија – Одсек медицинских студија Ћуприја, ове године на пет акредитованих студијских програма уписаће 365 студената, и на мастер студијском програму, струковни мастер медицинска сестра, 75 студената. Редовна промотивна активност школе је и Дан отворених врата који свим заинтерсованима нуди прилику да се у непосредном разговору са шефовима катедри које руководе студијским програмима, детаљно се упознају са планом и програмом основних и мастер студија. Кандидати су били у прилици да обиђу учионице, кабинете, лабораторију и стимулациони центар, као и читаоницу, библиотеку, скриптарницу и лабораторије за информатику.

Ми смо школа са традицијом. Ове године обележавамо 25 година постојања и рада и уписујемо 26 генерацију студената. Диплому наше школе до сада је понело око 7 и по хиљада студената, који су заправо најбољи амбасадори наше школе у земљи и иностранству. У прву годину основних студија, школа уписује студенте на пет акредитованих студијских програма основних струковних студија, и то Струковна медицинска сестра, Струковни физиотерапеут, Струковни медицински радиолог, Струковна медицинска сестра бабица и Струковни фармацеут, док је у припреми је акредитација студијског програма мастер струковни физиотерапеут, коју очекујемо до почетка нове академске школске године, каже Биљана Илић, руководилац Одсека медицинских студија Ћуприја, Академије васпитачко-медицинских струковних студија.

Школа поседује савремено опремљене кабинете, како за здравствену негу, тако и за струковне физиотерапеуте, фармацеуте и бабице, савремени симулациони центар, кабинете за информатику, амфитеатар и библиотеку у којој студенти и наставни кадар могу пронаћи потребну савремену литературу на српском и страним језицима која по својој садржини и обиму одговара садржају актедитованих студијских програма. Практична настава одвија се у наставним базама Здравственим центриба, болницама и Домовима здравља у околини, водећим клиничким и бањским центрима у земљи.

Паралелно са промотивним активностима, Одсек Ћуприја Академије васпитачко медицинских струковних студија (некада Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји) отпочела је припреме за упис будућих студената.Сви пријављени кандидати за упис на основне струковне студије и на мастер струковне студије полажу пријемни испит који се састоји од јединственог теста знања, стоји на сајту школе.

Овогодишња питања за припрему пријемног испита и упис у школску 2022/23. годину су доступна и омогућавају припрему за полагање пријемног испита самостално, ефикасно и брзо, а потребно је само да се попуни електронски формулар на сајту школе и Збирка припремних питања ће бити послата у најкраћем року на меил подносиоца. Избор кандидата се обавља према општем успеху постигнутом у средњем образовању и резултата постигнутог на квалификационом испиту.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП