ДЕЧИЈИ НОВОГОДИШЊИ БАЗАР

Од како је програм “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености “ Swiss PRO” који спроводи УНОПС обухватио и централну Србију, општина Ћуприја успела је да реализује низ пројеката превасходно у сфери социјалне заштите. Један од пројеката који је финансиран донаторским средствима је отварање дневног боравка при Центру за социјални рад за децу са посебним потребама са циљем да се унапреди квалитет живота корисника кроз развијање личних, социјалних, психолошких и сазнајних способности и вештина деце. Један од пројеката је и учешће у креативној радионици на којој је петнаестак деце, под стручним надзором педагога, психолога ангажованих по пројекту и примењеног уметника Новака Новаковића, израдило новогодишње украсе које су грађани могли да пазаре на базару у центру града.

Поред овог пројекта који се реализује уз подршку Владе Швајцарске, захваљујући донаторским средствима Амбасаде Аустралије обезбеђена су средства за отварање и опремање сензорне собе при Центру за социјални рад, којом су побољшанае терапијске услуге за децу и младе са сметњама у развоју, нагласила је Jадранка Ђорђевић, помоћница председника општине.

Сарадња на локалном нивоу, на тему социјалне у укључености веома је важна за једну средину, али је још важније видети како се на терену пројекти имплементирају и доприносе унапређењу социјалне заштите. Пројекат траје до краја априла а деца ће у неколико наврата своје производе са тематских радионица понудити грађанима Ћуприје.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП