ИНТЕРАКТИВНА ТАБЛА ДОНИРАНА МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

У ћупријску Медицинску школу стигла је вредна донација – интерактивна табла са едукативним софтвером, коју је школи донирала Академија Филиповић из Јагодине, на иницијативу бившег ученика школе, новинара и водитеља Немање Великића.

Употреба интерактивне табле значајно ће унапредити квалитет наставе и припремити и наставнике и ученике за примену савремених информационих технологија – нагласила је, уручујући донацију, Марија Милошевић, предавач Академије Филиповић.

Едукативни софтвер који се користи у комбинацији са таблом је специјализован за медицинске школе, а укључује програме “Rocket Science” и “Rocket Physics Laboratory”. Служи за извођење наставе са 3D моделима у правом виртуелном домену, тачније лабораторијских експеримената и вежби. Наша академија је генерални заступник за овај софтвер, а пошто је ово бивша школа Немање Великића, Медицинска школа у Ћуприји биће прва школа здравственог профила у Поморављу у којој ће се часови праксе одвијати на овакав начин.

За власника наше академије Братислава Филиповића квалитет образовања  је на првом месту. Учење и савладавање градива треба максимално олакшати, посебно сада у доба короне, управо зато смо у протеклом периоду одржали низ бесплатних онлајн семинара за наставнике и професоре из целе Србије – истакла је Марија Милошевић.

Ова донација пре свега показује пример успешне и одговорне компаније којој је од велике важности будућност генерација које долазе, али је истовремено и доказ да наши ученици не заборављају средњошколске дане и на најпозитивнији начин исказују захвалност за стечено знање – истакла је Зорица Маринковић, директорка Медицинске школе, уручивши донаторима захвалнице и монографију школе.

Академија Филиповић већ деценију и по свој рад базира на сталном усавршавању полазника кроз неформално образовање, па је у више наврата током пандемије коронавируса реализовала бесплатне акредитоване онлајн семинаре за наставнике из читаве Србије.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП