ДОМ ИЗ МОГ ОБЈЕКТИВА

У години великог јубилеја, пола века постојања и успешног рада, Дом ученика средњих школа “Срећно” организовао је интерни конкурс “Дом из мог објектива”. Жеља је била да се кроз уметничку фотографију, литерарне и ликовне радове прикаже живот у дому, из угла његових станара.

Младен Глишић се бави фотографијом и победник је конкурса. Каже да је оштар поглед кроз објектив фото апарата породична традиција, коју он наставља и даје јој уметнички пачат. Другу награду понела је Катарина Ивановић, а трећу Петра Савић. Нјабоље оцењен литерарни рад “Дом из мог објектива” имала је Магдалена Пајић, друга је била Марина Милетић а трећа Софија Авдаковић. Анђелија Милојковић, Тијана Никодијевић и Андреј Денковић награђени су књигама за ликовне радове.

Спортске активности у Дому ученика средњих школа “Срећно” приказане су кроз организацију ревијалног шаховског турнира за ученике средњих школа. Пријављено је било 11 екипа. Учествовали су гости из Дома ученика средњих школа у Јагодини, екипе Техничке школе, Гиманзије и домаћина, у женској и мушкој конкуренцији. Победили су гости из Јагодине у мушкој конкуренцији, док је код девојака најбоља била екипа дома “Срећно”. Друге су биле представнице Гимназије.

У мушкој конкуренцији други су били Гимазијалци а трећи прва екипа Техничке школе.

Све похвале за организацију турнира и популаризацију шаха домаћинима је дао Горан Станимировић, васпитач у Дому ученика средњих школа “Јагодина”. Он је међу првима дому “Срећно” честитао велики јубилеј, 50 година постојања.

Од сасвим просечне екипе, са неколико заљубљеника у древну игру, постали смо озбиљна конкуренција великим домовима. То показују и наше награде са домијада и турнира које смо освајали током протеклих неколико година – рекао је Далибор Гинић, васпитач у Дому ученика средњих школа “Срећно”.

Мала свечаност у част награђених била је прилика за најаву великог догађаја, свечане академије поводом педесетогодишњице постојања установе. Она је дом стотинак девојчица и дечака који долазе у Ћуприју на школовање.

Татјана Милојевић, дирeкторка Дома ученика средњих школа “Срећно” рекла је да је поносна на своје ученике и све запослене у установи јер је током последњих година забележен велики напредак у раду што је резултирало значајним побољшањем услова боравка ученика у дому, њиховим одличним успехом у школи и наградама на ваннаствним активностима.

Велики јубилеј Дома ученика средњих школа “Срећно” биће обележен 20. марта, свечаном академијом, у ОМШ “Душан Сковран”. Почетак је у 13. часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП