ДРЖАВНИ РЕКОРД НА ВЕРИНОМ МЕМОРИЈАЛУ

Један државни рекорд и неколико најбољих личних резултата на почетку атлетске сезоне на отвореном, обележили су трећи меморијални митинг “Вера Николић”. Млади Пазарац Алдин Ћатовић нови је бисер српске атлетике. Оборио је државни рекорд за јуниоре на 1500 метара, који је држао његов суграђанин Елзан Бибић.

Алдинов тренер Рифат Зилкић рекао је оно што би и Вера волела да чује. “Драган Здравковић прави митинге за наше тркаче. Тако се ради и у свету. Лако је довести Кенијце и остале, треба стварати шампионе овде, у Србији”, рекао је најбољи српски атлетски тренер.

Вера Николић би била поносна на све младе тркаче, а нарочито на девојке, јер тренутно стасава неколико омладинки баш у дисциплинама које је она течала, 400 и 800 метара.  Истакле су се Катарина Милосављевић, Тамара Вучковић, Мејра Мехмедовић и Софија Добрички. Млада гошћа из Бугарске Росина Николова, коју тренира легендарни Евгениј Игњатов, победила је на 800 метара. “Трка је била узудљива и неизвесна. Хвала на гостопримству и видимо се наредне године”, поручила је млада Бугарка.

Учестовало је 60 атлетичара из четири земље. Својом трком на 3000 метара истакао се Слованац Јан Кокаљ, који је јурио норму за Балканско првенство. На жалост није успео. “То је живот. Идемо даље”, рекао је Јан Кокаљ. У Ћуприји се увек лепо проведе.

И ОАК “Морава” је имао свог представника на митингу. То је спринтер Марко Радосављевић. У јакој конкујренцији на циљу је био други. Желео је најбоље за себе и свој клуб. Како рече, мало га је омео ветар у прса.

Од почетка до краја митинг је помно пратила Јелена Несторовић, кћерка Вере Николић. “Ћуприја нам је у срцу. Мама је живела за овај град и увек се радо сетимо успомена из младости стечених у Ћуприји. Хвала организаторима што чувају успомену на нашу Веру”, рекла је Јелена Несторовић.

Посебна атракција биле су трке малишана на 60 метара. И они су добили заслужене медаље. Сигурно се међу овим малишанима крију се будући шампиони. Трке је пратио савезни селектор Един Зуковић, који је похвалио одличне резултате свих младих атлетичара на отварању сезоне и посебно истакао остварење Алдина Ћатовића.

Одличном организацијом истакли су Спортски савез Ћуприје и ОАК “Морава”. Митинг подржавају Српски атлетски савез и општина Ћуприја.

На митингу су били и бивши атлетичари Дане Корица, Ђани Ковач, те Ћупричанке Зора Томецић и Снежана Пајкић. Сви они истакли су потребу за чувањем успомене на Веру Николић, најбољу атлетичарку Југославије свих времена.

Завршна реч припада Драгану Здравковићу, човеку чије се име на митингу највише изговарало, у похвалном смислу. Желео је лепо време и више публике. Време је било ту, али је фалило Ћупричана на стадиону. Након разговора са Слободаном Бранковићем, директором Српског атлетског савеза, договорена је стратегија за наредну годину и боље позиционирање “Вериног меморијала”, у складу са именом које носи.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП