ДВОЈИЦА АЛЕКСА, ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ

Моравини” атлетичари са још једног такмичења враћају се носећи у руци прегршт медаља. Овогодишње Првенство Србије за старије јуниоре донело је укупно четири одличја Алекси Милановићу и Алекси Томићу.

Милановић је освојио злато на 3000 метара и сребро на 1500 метара, док је Томић био најбољи у трци на 1500 метара, а на 800 метара окитио се сребром. Из Крушевца се са медаљом вратила и Тијана Димић, која је на 5000 метара била бронзана.

Откад је наступила пандемија коронавируса довијали смо се на различите начине да не прекинемо тренажни континуитет, јер је пауза у атлетици врло лоша ствар. Сада сав тај труд само полако материјализујемо – каже Драган Здравковић, председник ОАК “Морава”.

Стварно смо постали казнена експедиција за тркаче на средњим пругама јер су Алекса Милановић и Алекса Томић убедљиво најбољи јуниори у Србији тренутно. Посебно бих истакао напредак Алексе Томића, чији је резултат на 1500 метара једанаести најбољи резултат међу млађим јуниорима у Европи. Ове године није било континенталног првенства због епидемије, али сигуран сам да ће обојица испунити норму за следећу годину.

Бисере српске атлетике наредног викенда очекује државни атлетски шампионат за сениоре, на коме се много очекује од Мирослава Дукадиновића који се опоравио од повреде, а потом и круна сезоне – јуниорска и сениорска Балканијада.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП