ЕУ ПРО ПЛУС И ЋУПРИЈА

Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу делегације Европске Уније у Србији, посетио је општину Ћуприја. Он је са председником oпштине Јовицом Антићем обишао радове на реконструкцији зграде Дома културе Супској, коју финансира ЕУ у партнерству са општином.

До сада је Европска унија, кроз ЕУ ПРО Плус програм уложила око 160 хиљада евра. Општина Ћуприја додала још 200 хиљада. Завршетак радова се очекује до краја новембра.

Дом културе у Супској биће место окупљања мештана. У њему ће бити смештена амбуланта, библиотека, шах клуб, а служиће и за друге потребе мештана овог села, које нема велики одлив становништва – рекао је председник општине Јовица Антић. Он је нагласио да ће овај објекат задовољити све потребе Супљана за друштвеним животом.

Овај објекат је делом реконструисан средствима пореских обвезника у Европској Унији. То је њихова порука становништву у Србији. Плешемо заједно, као што ће се плесати у сали овога дома, и за сада нам добро иде – рекао је Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу делегације Европске Уније у Србији.

Бертолини и Антић обишли су и Индустријску зону „Минел“. Европска унија је општини Ћуприја одобрила пројекат изградње трафо станице у вредности преко 150 хиљада евра, кроз програм ЕУ ПРО Плус. Општина Ћуприја обезбедила је још 30 хиљада за додатно инфраструктурно опремање ове Инустријске зоне. То ће постојећим инвеститорима омогућити да прошире своје капацитате и привући долазак нових улагача.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП