ФИЋА ФЕСТ

Удружење љубитеља Фића из Крагујевца организовало је први скуп власника националног, југословенског возила у Ћуприји. На плажи, испод Моравског моста, поносно се на септембарском сунцу шепурило преко двадесет амутомобила, којима године “добро стоје”.

Најстарији примерак је из 1964. године. Изгледа као да је јутрос изшао “испод чекића” Заставине фабрике, која, нажалост, више не постоји. Управо је то разлог нашег окупљања и дружења. Желимо да сачувамо национално благо, а то је наш Фића и сећање на Заводе “Црвена застава” из којих су од 1955. године изашли милиони аутомобила, рачунајући Фићу, Стојадина, Југо и Фолориду – рекао је Славољуб Батавељић, председник удружења љубитеља “Фића” из Крагујевца.

Ћупријом је прошетало двадесетак аутомобила. Ово је довољно за први пут. Очекујем да нас догодине бити више. Желимо да на овај начин сачувамо Фићу од заборава, а и да промовишемо наш град и његову туристичку понуду. Надам се да ће дружење љубитеља Фића у Ћуприји постати традиционално – рекао је Јовица Николић, и сам поносни власник једног Фиће и члан Удружења. Николић се захвалио локалној самоуправи на помоћи и разумевању при организацији скупа.

Фића нема цену – сложни су сви власници овог аута. Он је члан наших породица и према њему се тако опходимо – кажу сви који су дошли на скуп, у Ћуприју.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП