НЕ ОКЛЕВАЈ! ИМПРОВИЗУЈ!

У програму “Матићевих дана” сваке године нађе се и по једна позоришна представа. Ове године избор је пао на несвакидашњи драмски догађај који се зове “Не оклевај! Импровизуј!” Зашто несвакидашњи драмски догађај? Ради се о ауторском пројекту Срђана Ј. Карановића, професорa глуме на Факултету драмских уметности у Београду. У питању је низ вежби, односно импровизација, које глумци раде током седмог семетра студирања, од којих је настала целовечерња представа.

У томе је и драж ове представе, јер се не ради о класичном драмском тексту – рекао је редитељ и медијатор на сцени Срђан Ј. Карановић. Представа је до сада одиграна више од седмдесет пута и свуда је наилазила на одобравање публике – рекао је Карановић:

Импровизације су инстинктивне спонтане игре у којима учесници, попут деце, користе машту да би се играли и креирали шта год пожеле. Све што глумци изводе на сцени настаје управо тог тренутка пред публиком, без икакве претходне припреме. Ћупријска публика је знала да умешност и спонтаност глумаца награди бурним аплаузом током и на крају представе.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП