ФК ВИОЛА 035 – МИ СТВАРАМО ФУДБАЛЕРЕ

Када су у новембру прошле године преузели клуб Звездан Челебић и Иван Станисављевић нису претпостављали да ће за мање од годину дана “Виола 035” постати престижна Школа фудбала за млађе категорије играча. Озбиљан рад, без одрицања и калкулисања, најпре њих двојице, а затим тренера и осталог помоћног особља у клубу, допринео је да “Виола 035” има 120 полазника, међу којима је и понека девојчица, годишта од 2009. до 2017.

Другарска прича прерасла је у озбиљан посао. Циљ је направити добру базу за развој младих фудбалера, који се без икаквих проблема могу прикључити било ком клубу у Србији. Звздану и Ивану приритет је ћупријски фудбал.

Ова деца су будућност Мораве и Јединства, а затим и осталих клубова у Поморављу. Ми им пружамо основна знања о фудбалу. Да ли је то добро или није судиће време и интересовање сакута за нашу децу. Како сада ствари стоје ми смо на добром путу јер постижемо завидне резултате на такмичењема – рекао је Звездан Челебић:

У овом узрасту фудбал је игра и забава. Ако се правилно поступа са овим малим – великим људима они ће у фудбалу уживати и забављати се чак и ако им постане професија. Због је тога дисциплина основ свега – реко је Челебић.

Родитељи подржавају рад у “Виоли 035” и хвале оденос према деци, чули смо од Челебића.

Школа фудбала, односно ФК “Виола 035 “добио је право коришћења стадиона ФК Раднички, на Славији, од фирме која је фласник некадашње Фабрике шећера и спортског комплекса.

Простор је био запуштен па је требало уложити много времана, труда и средстава у његово сређивање – рекао је Иван Станисављевић. Он је нагласио да је ово само почетак. Популарна “Грбавица” на Славији, са пролећем ће сасвим променити изглед, што ће омогућити још боље услове за рад младим фудбалерима – рекао је Станисављевић.

Квалитетан ради изискује и добре тренере. Посвећене и одлучне. Иван Санисављевић је нагласио да баш такви раде са децом у “Виоли 035”.

У априлу ове године “Виола” је била домаћин великог турнира, на коме су учествовале све школе фудбала које нешто значе у Србији: од Партизана, Звезде и Чукаричког до Бубамаре, школа фудбала из Војводине и унутрашњости Србије, те са Косова и Метохије. За два дана стадионом на Славији лопту је шутирало преко 900 малишана и сви су били задовољни – рекао је Звездан Челебић. То је велика част али и обавеза – нагласио је он.

Са првим данима лошег времена ФК и Школа фудбала “Виола 035” наставиће да ради у Соколском дому и спортској хали “Ада” – рекли су Челебић и Станисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.