“ГЕРОВИТ” НОВИ ИНВЕСТИТОР У ЋУПРИЈИ

Општина Ћуприја и фирма “Геровит” из Аранђеловца потписали су уговор о отуђењу земљишта површине 1,46 хектара у Индустријској зони, на коме ће инвеститор изградити погон за производњу фолија, мрежа за засењивање и врећа за паковање у воћарству и повртарству. Уговор су потписали први човек Ћуприје Нинослав Ерић и Радисав Станковић, директор “Геровита”.

“Радује то што је власник фирме “Геровит” Ћупричанин – неко ко је живео овде, али и неко ко је свој капитал стекао ван Ћуприје и сад тај капитал доноси у нашу општину. Било би добро да се сви предузетници слични њему врате у родни град и инвестирају у њега. Да није било Владе Србије и Министарства привреде од којих смо добили 16 хектара земљишта, не би било ни наше Индустријске зоне у којој полако ничу нове фабрике”, истакао је председник општине Ћуприја.

Нови инвеститор за јун је најавио припремне радове за почетак изградње производне хале. План је да се у оквиру проширења капацитета у Ћуприји за почетак запосли око 30 радника.

“Хвала председнику Ерићу што смо од идеје до реализације куповине земљишта стигли за свега два месеца. Рођен сам у овом граду, али сам дошао да инвестирам овде и због тога што Ћуприја има фантастичну локацију, фантастичне људе, што је град у коме је фантастично живети и желим да врло брзо видим Ћуприју у пуном сјају. Наша фирма је млада, послује неколико година, али смо лидери на Балкану јер једини користимо нове технологије у производњи система за наводњавање “кап по кап”, заштитних фолија, мрежа и других производа од пластике који помажу аграру да се развије”, објаснио је Радисав Станковић.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП