ФРУЛА МОЖЕ СВЕ

Неда Николић Трио, био је право освежење на четвртом Раванелиусу. Публика је уживала у звуцима традиционалне музике Балкана.

Неда Николић, одрасла је у кући у којој се слушала традиционална и народна музика, а када је дошло време да бира инструмент послушала је савет свог оца и одлучила се за фрулу. Судећи по пријему публике у Ћуприји, није погрешила.

Неда Николић Трио постоји годину дана, али већ има много наступа иза себе. Комбинација је фруле, клавира и контрабаса. Чине га Немања Николић, клавир, Александар Петровић, контрабас и Неда Николић, фрула и глас.

Трудимо се да новим аранжманима продужимо живот традиционалној музици – рекла је Неда Николић. На њиховом репертоару налазе се композиције из Македоније, Бугарске, БиХ, Црне Горе, Србије, али успешно кокетирају и са звуцима Ирске традиционалне музике, у шта се ћупријска публика уверила.

Искрен и емотиван наступ троје музичара ћупријска публика наградила је дугортајним аплаузима, након сваке нумере. Раванелиус је и овога пута погодио укус посетилаца.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП