ГРАЂАНИ ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА ДО САДА ПРЕДАЛИ 2.100 КОМАДА ОРУЖЈА

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позива грађане који поседују нерегистровано оружје, да искористе могућност и предају оружје Полицијској управи или полицијским станицама, најкасније до 30. Јуна.

Апелујем на грађане да буду одговорни и предају све врсте оружја, аутоматско или било које друго оружје, минско експлозивне направе, делове за оружје као и муницију. Грађани могу поред личне предаје оружја полицији, да контактирају полицијске станице и позову полицију да дође и преузму оружје, без доказивања порекла оружја, без легитимисања и без кривично правне и прекршајне одгворности, истакао је на конференцији за штампу Младен Гетић, начелник ПУ Јагодина

Такође грађани без страха и одговорности могу оружје које им је остало у поседу након смрти власника, да предају полицији до 30. Јуна.

На подручју Поморског округа, од 8. маја до данас, предато је преко две хиљаде и сто комада ватреног оружја, преко деведесет и две хиљаде комада муниције различитог калибра, као и 530 минско есплозивних средстава. Оружје у нелеганом поседу грађану могу до краја јуна, без икаквих последица, да предају полицији сваког дана од 7 до 19 часова, додао је начелник Гетић.

ФОТО: Infocentrala IG

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП