ОБЈАВЉЕН КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ УЧЕНИКА У ДОМ “СРЕЋНО”

На основу Решења Министарства просвете, Дом ученика средњих школа „Срећно“ Ћуприја расписaо је конкурс за пријем ученика за школску 2023/2024. годину.
Дом ученика средњих школа „Срећно“ Ћуприја у школској 2023/24. години прима 100 кандидата,  53 ученице и 47 ученика.
Право на смештај и исхрану имају ученици који су први пут уписани у одређени разред, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту школе коју похађају. Дом опредељује до 10% места за припаднике осетљивих друштвених група. Пријем се врши на основу Правилника о смештају и исхрани ученика и студената, а васпитни рад у установи остварује се на српском језику.

За прву расподелу пријаве се подносе од 3. до 14. јула 2023. године у времену од 8 до 14 часова радним данима и у суботу 8. јула од 9 до 13 часова у Дому ученика средњих школа „Срећно“, ул. Кнеза Милоша бб, у Ћуприји. За преостала слободна места, као и за припаднике осетљивих друштвених група, који према редоследу на коначној ранг листи нису добили смештај у првој расподели, пријаве се могу поднети од 24. до 28. августа године од 8 до 14 часова.

Ученици који према правилницима о наставном плану и програму стручних предмета средњег стручног образовања имају обавезу обављања професионалне праксе, која се бројчано оцењује и улази у укупан просек оцене, обавезни су да се пријаве у првој расподели, а њихово рангирање обавиће се у другој расподели, када достављају сведочанства. Ученицима који се не пријаве у периоду од 03. до 14. јула неће се накнадно примати пријаве.
Прелиминарна ранг-листа примљених ученика биће истакнута на огласној табли Дома и на сајту  www.dus.rs  у року од  3 дана од истека рока за пријем докумената.
Рок за подношење приговора је 8 дана.
Коначна ранг-листа биће објављена 27.7.2023. године.
Све информације могу се добити на сајту Дома  www.dus.rs

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП