ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС У ВМШ У ЋУПРИЈИ

Почела је предаја докумената за упис студената у I годину основних струковних студија на Академији васпитачко-медицинских струковних студија, Oдсек медицинских студија Ћуприја за школску 2023/2024. годину. У прву годину основних струковних студија Одсек медицинских студија Ћуприја уписаће укупно 365 студената на следећим студијским програмима: Струковна медицинска сестра 150, Струковни медицински радиолог 75, Струковни физиотерапеут 80, Струковна медицинска сестра бабица 30 и Струковни фармацеут 30 студената.

Наша школа ове године обележава 25 година постојања и рада. Уписујемо 26 генерацију студената и до сада је документацију предало више од 220 кандидата који су конкурисали на пет акредитованих студијских програма, каже Биљана Илић директорка школе, и додаје да су и ове године инетерсовање за упис исказали кандидати из читаве земље и не само са завршеном средњом Медицинском школом. Задовољни смо одзивом, очекујемо да и сутра буде како је било и прва два дана и надамо се да ову бројку од 365 студената испунимо. Поред студената на основним струковним студијама имамо и 70 кандидата на мастер студијама. Ту ће свакако бити већи упис у септембру, јер многи наши свршени студенти у трећој години након завршног рада, могу да конкуришу за мастер студије, додаје прог. др Биљана Илић, директорка Oдсека медицинских студија Ћуприја Академие васпитачко-медицинских струковних студија

Оно што кандидате опредељује за упис у струковну медицинску школу, јесте свакако квалитетна практична настава, која их оспособљава да могу да обављају свој посао на највишем нивоу, наставља директорка.

Наша школа је призната како у земљи тако и у иностранству, ипак традиција и квалитет стоје иза нас. Наши кабинети су опремљени али се трудимо да велики проценат вежби одрадимо у кабинетима и након тога студенти иду у наставне базе. Најчешће је то наставна база Општа болница Ћуприја, али и све наставне базе које су примерене струци из окружења. Наши студенти имају праксу на високом нивоу, немамо никакве препреке, сви су сарадљиви и примају наше студенте, како на практичној настави, тако и на стручној пракси, коју студенти обављају током школске године и у летњем периоду, јер имају стручну праксу и летњу праксу, али током наставе вежбе и стручни рад се обављају у релевантним наставним базама, бањским центрима и установама.

Пријемни испит се полаже 1. јула  у 10 сати према распореду који ће накнадно бити објављен на сајту и одласним таблама Одсека медицинских студијаЋуприја. Објављивање привремених ранг листи је 3. јула а упис примљених кандидата 10, 11. и 12. јула 2023. године од 9 до 15 сати.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП