ГУДАЧИ И ЗВЕЗДЕ

Оркестар школе за музичке таленте, заједно са пијанисткињом Нур Ајади, резиденцијалном уметницом престижне Капеле Краљице Елизабете из Белгије, одржао је концерт у просторијама школе, у оквиру концертне серије “Strings & Stars”. Наредни наступ ових младих уметника очекује се већ ове суботе, 9. децембра на Коларцу.

Пројекат “Strings & Stars”-“ Гудачи и звезде” покренула је композиторка Mаја Ле Ру Обрадовић, са жељом да се оствари уметничка симбиоза младих музичара из Србије са младим, афирмисаним иностраним солистом.

                Нур Ајади, пијанисткиња

“ Ово је трећи пут да Оркестар школе за музичке таленте заједнички музицира са неком од перспективних младих звезда.Прошле године угостили смо Колин Инфант, која је сопран из Француске а пре две године гостовао је гитариста Јохан Шмит из Швајцарске. Ове године, уживали смо у музицирању маестралне пијанисткиње, Нур Ајади из Марока која ће се представити Моцартовим Концертом за клавир и оркестар бр. 12 у А дуру, а светску премијеру имаће композиција Маје Ле Ру Обрадовић “Као у Бајци”, посвећена управо Оркестру школе за музичке таленте, каже Данијела Јовић, директорка Школе за таленте.

Покровитељи овогодишњег издања концерта су амбасаде Белгије и Шпаније које су препознале значај и квалитет ове уметничке сарадње младих музичара, а поводом актуелног председавања Шпаније Европском унијом, и надолазећег председавања Белгије.

 

“Мислим да је подршка већ присутна, с обзиром да је ово наша друга посета и други концерт коме присуствујем. Овај концерт је веома посебан за нас, и зато смо заједно са  Шпанијом, која је председавајућа Европском унијом, пружили велику подршку школи и концертним активностима, изјавила је Кети Бугенхот амбасадорка Белгије у Србији.

“Велика је част и задовољство бити овде вечерас. У прилици смо да подржим,о са амбасадом Белгије овај пројекат и Школу за таленте у Ћуприји. Ово је по други пут да имам прилику да слушам ове талентоване музичаре. Прошле године је то било на Коларцу, и то нас је охрабрило да подржимо овај пројекат и школу. Надам се да је ово први корак у будућој сарадњи, изјавио је Дарио Отеро, Шпански конзул.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП