ОТВОРЕНА ВРАТА ХРАНИТЕЉСТВА

Сарадња компаније “СМП Аутомотив” и Центра за породични смештај и усвојење успостаљена је пре месец, дана када су запослени у овој фирми одлучили да донирају прикупљена средства деци на хранитељству. Од тих средстава организован је и финансиран излет деце и њихових хранитеља. Данас се отишло корак даље. Компанија СМП и запослени у њој прикупили су играчке за децу свих узраста и донирали их Центру за породични смештај и усвојење, за оплемењавање простора у коме се организују радионице за децу на хранитељству, као и виђења деце са родитељима, сазнајемо од Миле Нишић, супервизора у овој установи.

У току је кампања “За хранитељство”, па је СМП, као друштвено-одговорна фирма, помогла при штампању пропагандног материјала за ову кампању – рекла је госпођа Нишић.

Кампања је покренута са циљем да се повећа број хранитељских породица, јер је потреба за овом мером заштите деце све већа. Зато, из Центра за породични смештај и усвојење аплују на грађане и породице, које су у могућности, да се пријаве. У ту сврху биће одржаване трибине и округли столови, а упоредо са тим води се и кампања на друштвним мрежама Инстаграм и Фејсбук.

Отворена врата хранитељства” су пред нама, сваког понедељка од 12 до 14 часова – најавила је госпођа Мила Нишић. Ту, али и преко друштвнеих мрежа Фејсбук и Инстаграм, сви заинтересовани могу да добију потребне информације о хранитељству. Она је позвала све заинтересоване друштвено одговорне фирме, компаније и предузећа, да им се придруже у остваривању циља, а то је, повећање броја хранитељских породица.

Центар за породични смештај и усвојење у Ћуприји покрива четири округа. Тренутно је у Поморављу активна је 181 хранитељска породицца у којима је смештено око 400 деце. На теритирији раничевског, борског и зајечарског округа, у 400 породица, смештано је око 800 деце.  Потребе су велике – нагласила је Мила Нишић. Много деце чека своје хранитељске породице.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП