МИХАЈЛО И ХЕЛЕНА БРИЉИРАЛИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Иако им је матерњи језик српски, Михајло Милосављевић и Хелена Ђорђевић, ученици седмог разреда ОШ “13. октобар” из Ћуприје, енглеским баратају готово као да су са овог говорног подручја. Потврда да тако и јесте, су освојено прво и друго место на републичком такмичењу из енглеског језика, у конкуренцији од преко хиљаду ученика седмог разреда из читаве земље. Наравно, овај успех није дошао преко ноћи, јер за њима стоје сати преданог и вредног рада, и неколико нивоа такмичења која је требало прећи.
Ове године по први пут је, поред ученика осмог, и ученицима седмог разреда основних школа дата могућност да остваре пласман и учешће на републичком такмичењу из енглеског језика, а из ове ћупријске школе поред Михајла и Хелене на републичком такмичењу које је одржано на Филолошком факултету у Београду је учествовао и Сава Николић, такође ученик седмог разреда ове школе.

Јелена Мијатовић, наставница енглеског језика у ОШ “13. октобар”, каже да је ово један од највећих успеха које су ученици ове школе постигли на такмичењима из енглеског језика, и са поносом истиче да је и за њу као педагога, рад са талентованим ученицима представљао прави изазов, и да је чини срећном што сваке године све већи број ученика исказује интересовање за додатним учењем језика и учешћем на такмичењима.

Ово двоје ћупријских “Енглеза” кажу да им учење језика не представља никакав проблем и да се надају да ће стечено знање и познавање језика моћи да искористе и примене и у будућности.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП