ИНТЕНЗИВИРАНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТУКЦИЈИ ОБЈЕКТА – НОВО ЛИЦЕ ВРТИЋА ШЕЋЕРКО

Грађевински радови на реконструкцији и санацији вртића “Шећерко” теку планираном динамиком, и ово су најобимнији радови и највећа улагања у овај објекат од како је изграђен.

За комплетну реконструкцију и санацију вртића „Шећерко“, Министарство за јавна улагања определило је 62 милиона динара, а средства за реконструкцију обезбеђена су уредбом Владе РС о државном програму обнове објеката јавне намене оштећених услед дејства поплава у мају и јуну 2023. године.

“Сви планирани грађевинско-занатски радови усмерени су на побољшање функционалности објекта и бољу енергетску ефикасност, па се надамо да ће након завршетка овај вртић бити једна од најрепрезентативнијих установа оваквог типа у Поморављу, каже директорка ПУ “Дечја радост” Снежана Илић и додаје да очекује да ће у догледно време и капацитети вртића бити повећани.

“У првој фази санације објекта, биће реконструисане подрумске просторије вртића, где се налази вешерај и радионице, и који је током поплаве претрпео највеће оштећење. Овај простор у основи има око 130 квадрата, и у потпуности ће бити покривен адекватном хидроизолацијом, а подови подугнути и заштићени од влаге и воде. Прва фаза радова обухватиће и санацију мокрих чворова, биће замењена инсталација и постављена нова санитарна опрема. Радовима је  обухваћена и комплетна реконструкција подова, а на читавој површини објекта биће уграђено подно грејање, што ће омогућити равномерно загревање просторија и равномерну расподелу топлоте. Комплетно ће бити санирана и таванска конструкција, и обложена ватроотпорним гипса таблама и новом изолацијом. Вртић ће добити нову унутрашњу и спољашњу столарију, нове електроинсталације и сређену фасаду” каже Снежана Илић, директорка ПУ “Дечја радост”

У вртићу “Шећерко” борави око 120 деце, која ће до завршетка радова на реконструкцији објекта бити распоређена у другим објектима.

“План за боравак деце по оближњим објектима док траје санација матичног вртића на време је направљен и ангажован већи број васпитача за рад са децом по групама. Деца из две припремно-предшколске групе, која похађају целодневни борака, бораве у ОШ “Вук Караџић”, млађа и јаслена група смештена су у вртићу “Лептирић”, док су деца из средње и старије васпитне групе у вртићу Невен. Захваљујемо се родитељима на сарадњи и разумевању, што су деца из матичног вртића распоређена у околне објекте, јер до завршетка радова њихов боравак у овом вртићу није могућ, каже директорка Илић, и додаје да је колектив ПУ “Дечја радост” обезбедио адекватне услове за боравак и рад деце у другим објектима.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП