ИСАКОВО ДОБИЛО АСФАЛТИРАНИ ПУТ КА ВИРИНУ И СЕОСКОМ ГРОБЉУ

У селу Исакову асфалтом је, у дужини од око 600 метара, пресвучена Улица Алексе Петровића. Путни правац који води ка сеоском гробљу асфалтиран је на захтев мештана, а поред ове, у истој дужини биће асфалтирана и Улица др Димитрија Дулкановића – каже Франко Трујић, председник радног тела МЗ Исаково.

Исаково има разуђену и доста велику мрежу путева, јер попут Бигренице територијално заузима велику површину. Наш план је да сва села повежемо општинским путевима, и да паралелно са обезбеђењем путне инфраструктуре радимо на унапређењу културног и друштвеног живота – каже Бранко Милојевић, помоћник председника општине Ћуприја.

“У мештанима Исакова смо пронашли добре партнере, како у онима који живе овде, тако и у онима који се налазе на привременом раду у иностранству. Они су врло активни на сеоским зборовима где указују на приоритете своје месне заједнице, а посебно ме радује што на тим скуповима има доста жена. Протеклих година смо санирали готово све неасфалтиране путеве у селу, а оно што је преостало завршићемо током овог лета.”

Након сређивања фасаде и партерног дела Дома културе, у току су радови на реконструкцији спрата на коме је већ замењена комплетна столарија, а ускоро ће бити санирано и степениште. Да Исаково поново живи и да се све већи број младих укључује у друштвени живот села доказује активан рад КУД “Хореум Марги”, које је прошле године организовало први Међународни фестивал фолклора и скуп заљубљеника у квадове.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП