НОВИ ИЗГЛЕД УЛИЦЕ КНЕГИЊЕ МИЛИЦЕ И ХАЈДУК ВЕЉКОВЕ У БАТИНЦУ

Становници Улице кнегиње Милице и Хајдук Вељкове у Батинцу након више деценија дочекали су асфалт. Нови изглед саобраћајница укупне дужине пола километра, које никада до сада нису асфалтиране, за мештане је знак да локална самоуправа испуњава обећања.  

Већина Батинчана је на привременом раду у иностранству. Улагањем у инфраструктуру стварају се услови за напредак села, а добри путеви доприносе да млади људи одлуче да заснују породице у свом завичају – каже Југослав Станојевић, заменик председник радног тела МЗ Батинац.

Због конфигурације терена велики проблем мештанима праве постојећи пропусни канали, нарочито у околини Дома културе у центру села. Сем тога, овде живе врсни пољопривредници којима је добра путна мрежа преко потребна, те су нам поручили да можемо да рачунамо на њихову помоћ у реализацији свих будућих пројеката у њиховом селу – објашњава Бранко Милојевић, помоћник председника општине Ћуприја.

“План је да се током лета у Батинцу одради санација атарских путева, како би надаље несметано могли да се обављају пољопривредни радови. Такође, трудићемо се да што пре изградимо одговарајућу мрежу пропусних канала да бисмо Дом културе спасили од пропадања.”

Грађевинске машине у Батинцу ће се у наредном периоду извесно задржати због дуго очекиваног реновирања сеоске школе које ће, према речима Владана Ђорђевића, одборника СО Ћуприја из Батинца, почети за десетак дана. У наредном периоду реновираће се и Дом културе, који ће реконструкцијом бити претворен у функционалан објекат за вишеструку намену.

“Реновирање школе финансира Европска инвестициона банка, и могу рећи да ћемо након осам година застоја због одређених административних проблема најзад кренути са тим пројектом. Што се тиче Дома културе, чека нас пре свега израда пројектно-техничке документације, а онда радови који ће подразумевати санацију крова, замену столарије, унутрашње и спољашње уређење”, наводи Бранко Милојевић. 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП