САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ЋУПРИЈИ

Општински одбор Српске напредне странке у Ћуприји јавности се обратио следећим саопштењем:

ОО СНС у Ћуприји најоштрије осуђује нападе засноване на лажима и клеветама ОО Јединствене Србије у Ћуприји, односно Синише Јанковића.

Синиша Јанковић разним неоснованим измишљотинама константно, на друштвеним мрежама, покушава да уруши углед и умањи резултате рада локалне самоуправе, који су видљиви на сваком кораку.

Питамо се по чијем налогу господин Јанковић то ради? По чијој директиви он константно умањује углед Ћуприје и Ћупричана, а велича Јагодину и ради у њиховом интересу?

Наравно, све се то ради по директиви Драгана Марковића Палме, који никада не може да опрости Ћупричанима што су му рекли НЕ и да не желе да се Ћуприја претвори у јагодинску месну заједницу. Видели су и Ћупричани и Ћуприја како је то изгледало када нам је Палма постављао своје поданике за председнике локалне самоуправе, у периоду од 2008-2013. године.

Пет година је развој Ћуприје био талац политичких трговина и разних уступака Јагодини, како би се добиле мрвице за нашу децу и нас. Сећате ли се, драги Ћупричани, неког капиталног пројекта из тог периода? Наравно да не! Није се ни смело аплицирати за разне пројекте код републичкх институција, јер је квота за Поморавље морала у скоро 90% да иде Јагодини.

Нама је тада Палма на место председника поставио пензионера Боривоја Калабу, да аминује све директиве из Јагодине.

Сетите се, драги Ћупричани, да је Ћуприја у бившој Југославији била једна од ретких општина која је имала градски базен. Покренути пројекат реконструкције градског базена морао је на сваки начин да се опструира, јер се то косило са Палминим плановима о изградњи аква парка. Морала су наша деца да иду у Јагодину на базен, да се тамо троше паре. Да не причамо о ценама карата и превоза до Јагодине. Ћуприја је једном и заувек рекла НЕ Палми! Наша деца и ми данас имамо један од најлепших базена у Србији.

Наравно, Палма је вребао све ресурсе у Ћуприји тако да је на сва слободна радна места у републичким институцијама, Електродистрибуцији, болници, Фонду ПИО, пошти, школама итд… почео да доводи људе са стране, то јест, из Јагодине.

Ми немамо ништа против Јагодинаца, али шта је са Ћупричанима и нашом децом?

Прекинута је та лоша пракса. И наша деца имају право да раде!

Константно је Палма са својим људима у Ћуприји, Калабом, Јанковићем и сличнима, урушавао углед иституција, почев од болнице, преко суда, пореске управе, како би део тих институција изместио у Јагодину. Нажалост, код неких институција му је то пошло за руком, али смо неке успели да задржимо. Тако се ових дана ради рекострукција зграде Фнда ПИО. Ћуприја ће добити један леп и функционални објекат у центру града, а тиме, и гаранцију да ће ова републичка институција остати у Ћуприји.

Сведоци, смо ових дана, да је добијена грађевинска дозвола за нову зграду интернистичког блока у Општој болници у Ћуприји.

То је још једна од институција коју смо успели да отмемо из „Палминог загрљаја“. У њу ће наредних година бити уложена велика финансијска средства за реконструкцију, изградњу и набавку најсавременије опреме.

Сетите се, драги Ћупричани, како нам је наметнут уговор са фирмом PWW? Без одлуке Скупштине општине, тадашњи председник општине, по налогу Палме, склапа уговор са PWW и роком важења од 25 година. Као прва последица тога су вишетруко увећани рачуни за изношење смећа грађанима и привреди.

Овакав уговор имао је за последицу даље урушавање ЈКП “Услуга”, јер су им узета средства за рад (камиони, грађевинске машине…) и уступљена приватној компанији PWW, а радници “Услуге” остављени су на милост и немилост.

Зашто су нам уништили Јавна комунална предузећа? Нису плаћали порезе и доприносе за раднике, нису плаћали струју, нису плаћали обавезе добављачима. Морало је преко 90 милиона динара разноразних њихових обавеза и камата да се плати како би се кренуло од нуле.

Сетите се, Ћупричани, да су нам доводили раднике ЈКП “ Стандард” из Јагодине, да нам косе и чисте град, како би се после Јагодини плаћали рачуни за те услуге. Шта је било са нашим ЈКП “Услуга” и са њиховим радницима? Шта је било са децом тих радника? Да ли су они имали право да раде и да зараде за своју децу?

Шта је са сеоским Месним заједницама? Зашто су нам све сеоске месне заједнице биле у блокади 2013. године? Нагомилани дуг по разним основама био је око 45 милиона динара. Јел то домаћинско пословање? Јел то брига за нашег сељака, за нашу децу на селу?

Све сеоске месне заједнице су разблокиране и сви наслеђени дугови су враћени и константно се ради у свакој од њих.

Сетите се, Ћупричани, шта је са дуговањем за потрошњу електричне енергије за Јавну расвету! Рачуни нису плаћани, тако да су дуговања са каматом била преко 70 милиона динара. Јел то домаћинско пословање? Све је након њих морало да се врати и плати.

Сетите се, драги Ћупричани, шта је са Домом Здравља?

Како су нам оставили око 120 неуговорених радника и обавезе са каматама које превазилазе 400 милиона динара! Јел то домаћинско пословање?

То је уништавање и примарне здравствене заштите и даљег улагања у људе и опрему, а видели смо колико нам је то потребно за време пандемије коронавируса, која је задесила цели свет. Све то има смисла из њиховог угла гледања јер је основни циљ био деградирати све институције у Ћуприји и усмерити и грађане и привреду ка Јагодини, да се њима пуни буџет.

Сетите се, драги Ћупричани, шта је било са привредом Ћуприје у то време? Од „Компресора“ кога су развлачили за секундарне сировине, од запуштених зграда и хала бивше штампарије АД „Младост“, „Инграпа“, преко индустријске зоне која је била градска депонија. Зашто у то време неко није мислио на индустрију? Зашто нам нико није оставио два ара индустријске зоне?

Данас Ћуприја има индустријску зону „Минел“ од преко 16 хектара, има изграђену фабрику ауто делова „Фека Аутомотиве“, има два инвеститора која су купила земљу и у току је израда пројектне документације за изградњу погона.

Данас је општина Ћуприја власник и управне зграде и две хале у оквиру бивше штампарије АД „Младост“, које се увелико реновирају и пуне машинама.

Данас Ћуприја мисли на своју будућност и на своју децу, јер се на време раде планови и пројекти за нову индустријску зону у Добричеву.

А, ко је Синиша Јанковић, нови-стари Палмин адут за Ћуприју? То је, како су га радници назвали у једном чланку за Вечерње новости, “последњи гробар” Фабрике шећера “Шелк 911”. Синиша је своју каријеру неславно крунисао као један од последњих директора Фабрике шећера, која је била понос целог Поморавља.

Сећају се Ћупричани, и радници шећеране, како су им деца у том периоду била гладна. Када су примали по 200-300 динара месечно. Многима су тада исекли струју, многи оболели нису имали пара ни за храну, ни за лекове, ни за прегледе. У то време су против Синише покренуте оптужнице за злоупотребу службеног положаја, злоупотребу у привреди и за несавестан рад у привредном пословању…

Палмина „коалиција“ која на предстојеће локалне изборе излази под редним бројем 3 (три) је група људи спoјена родбинским везама, али и политичком прошлошћу, с циљем уништења Ћуприје у корист Јагодине!

Главна ведета те коалиције је Синиша Јанковић, који је и своју сестру и свог сестрића уврстио на листу кандидата, а коју Ћупричани из подсмеха називају ПОРОДИЧНА ЛИСТА! Поред њих, ту су и чланови породица Марић, Нешић…

Ћупричани су одавно прозрели њихове намере и више им не верују. То ће се десити и на изборима 21. јуна!

Драги Ћупричани, једном смо рекли велико НЕ овој коалицији! Кренули смо најпре да враћамо све њихове дугове, стабилизовали смо предузећа и даље корачамо великим корацима напред.

Данас је Ћуприја респектабилна општина која плаћа све своје обавезе на време, која мисли на своју децу, реконструише и гради школе, базене, стадион, паркове, путеве и улице. Данас Ћуприја остварује своје снове и не зависи од ничије милостиње.

Не желимо да о нашој судбини одлучују истрошени пензионисани „политичари“ и „привредници“ без визија и идеја!

Опет ћемо рећи НЕ том поремећеном систему вредности! Наш је задатак да својом снагом, својом енергијом и са својом децом, створимо сопствени пут ка квалитетнијем и лепшем животу.

Нико не воли Ћуприју више од нас самих! Овде живимо и овде нам одрастају и школују се деца. Тако ће и бити!

У Ћуприји, јун 2020.године

ОПШТИНСКИ ОДБОР СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП