ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ НAЦИОНАЛНИХ САВЕТА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

На основу Одлуке о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина Министрa за људска и мањинска права и друштвени дијалог Општинска управа општине Ћуприја

ИЗЛАЖЕ НА УВИД

ДЕО ПОСЕБНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА КОЈИ СЕ ВОДИ ЗА

ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Поводом предстојећих непосредних избора за чланове националних савета националних мањина, расписаних за 13. новембар 2022. године, обавештавају се грађани општине Ћуприја да је део Посебног бирачког списка који се води за припаднике националних мањина са територије општине Ћуприја изложен у приземљу зграде Општинске управе општине Ћуприја, у улици 13. Октобра број 7, канцеларија бр. 14.

Увид у део Посебног бирачког списка, који се води за подручје општине Ћуприја, врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у Посебан бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтеве уз одговарајуће доказе за упис, брисање, измену, допуну или исправку података у Посебном бирачком списку грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Ћуприја, могу поднети Одељењу за послове органа општине, општу управу и заједничке послове општине Ћуприја, у времену од 07:30 до 15:30 часова сваког радног дана, најкасније до 28.10.2022. године у 24:00 часа, односно до закључења Посебног бирачког списка.

Почев од 29. октобра 2022. године, захтеви грађана уз одговарајуће доказе подносе се Одељењу за послове органа општине општу управу и заједничке послове општине Ћуприја, који се без одлагања прослеђују Министарству државне управе и локалне самоуправе ради доношења решења на којима се заснивају промене у Посебном бирачком списку, закључно са 09. новембром 2022. године у 24:00 часа.

У поступку вршења увида у Посебан бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка, запослено лице Општинске управе задужено за пружање техничке подршке и овлашћена лица подносилаца изборних листа дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници министарства државне управе и локалне самоуправе https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Милица Цветковић, дипл. правник

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП